Hoe kun je op een creatieve manier stickers gebruiken?

Ik liet stickers drukken en laat in deze blogpost zien hoe je ze op een creatieve manier kunt gebruiken voor cadeautjes en je journal.

Creatieve manieren om stickers te gebruiken.

Ontwerp je eigen sticker

Het is natuurlijk het leukste als je je eigen sticker ontwerpt! Ik wilde graag mijn eigen logo voor mijn Etsyshop hebben en dacht eerst aan een levensboom, maar vond het moeilijk om deze zelf te ontwerpen. Daarom koos ik voor een Flower of Life mandala die ik zelf tekende met passer en zwarte pen en inkleurde met potloden. Daarna heb ik de mandala ingescand in mijn computer en kon ik ronde stickers laten drukken. Ik koos voor papieren stickers, maar je zou ook vinyl stickers kunnen kiezen als je ze buiten gaat gebruiken. Ik denk er ook nog over om stickers te laten drukken van details van mijn intuïtieve tekeningen.

Wat ook leuk kan zijn is een foto als sticker laten afdrukken of een sticker te ontwerpen met tekst, zoals ‘Gefeliciteerd’ of ‘Bedankt’. Er zijn ook veel afbeeldingen te vinden die binnen het publieke domein vallen en die je zo mag gebruiken. De mogelijkheden zijn reuze! Als je een fotobewerkingsprogramma hebt kun je van alles ontwerpen met afbeeldingen en tekst.

Gebruik stickers om cadeautjes in te pakken

Als je iets op Etsy koopt van mij en iemand anders is dat vrijwel altijd handgemaakt. Ik vind het persoonlijk extra leuk staan als de pakketjes ingepakt zijn in een mooi zakje met een sluitsticker met de Flower of Life erop. Familie en vrienden weten ook dat als ze zo’n zakje krijgen met die sticker erop dat ik het zelf gemaakt heb. Dat geeft toch wat leuker en persoonlijker. Ik vind het ook professioneler staan als je stickers gebruikt voor pakketjes.

Gebruik stickers bij cadeautjes of in je journal.

Gebruik stickers in je journal

Je kunt ook heel goed stickers gebruiken in je journal. Sommige mensen zijn zelf niet zo handig in tekenen en schilderen en maken hele collages van verschillende stickers. Je kunt zo hele mooie composities maken, een beetje hetzelfde als collages maken van foto’s uit tijdschriften.

Als je alleen schrijft in je dagboek kunnen stickers de pagina’s ook een leuk accent geven. Je zou zelfs stickers kunnen laten drukken van je favoriete foto’s om te bewaren als herinnering. Dat is helemaal leuk als je je dagboek terugleest!  

Daarnaast kunnen stickers je artjournalpagina net even af maken. Je gebruikt de stickers dan als detail, zoals je kunt zien op de foto hierboven. Ik heb gekozen voor een regenboogachtergrond, omdat er ook veel regenboogkleuren in mijn sticker zitten. Ik gebruikte naast de stickers acryltwinmarkers, acrylverf en collagefoto’s uit de Happinez. Ik ben dol op felle kleuren. Ze maken mij altijd blij. Ik vind het ook leuk om mijn vrolijke artjournalpagina’s met stickers terug te zien als ik mijn journal doorblader.

Ken jij nog meer creatieve manieren om stickers te gebruiken? Laat het me hieronder weten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!