Kunst of gewoon creatief?

Als je iets maakt moet het dan meteen kunst zijn? Of mag het ook gewoon creatief zijn en om het proces gaan waar je voldoening uit haalt?

Kunst of gewoon lekker creatief bezig zijn?

Vroeger als meisje hield ik ontzettend veel van lezen en knutselen. Toen ik een jaar of 10 was had ik handenarbeidles van een juf die zelf ook schilderijen maakte. Ze had deze een keer mee naar de les en ik was meteen geïntrigeerd. Je kon dus iets worden met creatief talent, namelijk kunstenares. Helaas reageerde de juf nogal negatief toen ik vroeg hoe je wordt wat zij deed. Voor de kunstacademie moest je volgens haar een stuk beter zijn dan alleen maar creatief.

Ik heb me dat erg aangetrokken. Ik wilde graag kunstenares worden, maar had niet het gevoel dat ik goed genoeg realistisch kon tekenen en schilderen. Toch houd ik nog steeds enorm van creatief zijn. Moet het resultaat altijd Kunst met een grote K worden? Of mag het ook gewoon om het proces gaan.

Schilderen op nummer

Deze week kreeg ik 2 canvassen binnen van Liefde Art die je kunt schilderen op nummer. Ik had dat nog nooit eerder gedaan en mocht het uitproberen voor de review hieronder. Het was heel leuk om te doen! Het is wel een heel secuur werkje. Elk vakje heeft een andere kleur verf die je aanbrengt met een klein penseeltje. Je bent er ook wel even mee bezig, want ik heb 7 van de 36 kleuren gedaan in anderhalf uur tijd.

Review van schilderen op nummer van Liefde Art

Voor mij gaat het om het creatief bezig zijn. Ik zit lekker in mijn atelier op zolder met een muziekje aan en schilder of knutsel. Ik vind het leuk om steeds weer nieuwe dingen uit te proberen. Creativiteit geeft betekenis aan mijn leven. Iemand die zei dat mensen die elke keer iets nieuws uitproberen nooit echt goed zullen worden in iets specifieks, maar dat is helemaal niet mijn doel. Mijn doel is gewoon de activiteit zelf.

Hoe zit dat bij jou? Wil jij Kunst met een grote K maken of gewoon genieten van het creatieve proces? Laat het me hieronder weten!

Bekijk ook mijn unboxing en review van de producten van Liefde Art:

1 Comments

  1. Pingback: Omarm je wilde ideeën! - Geeske Hogenhuis

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!