Mijn rijke binnenwereld

Ik heb een ontzettend rijke binnenwereld en verveel me vrijwel nooit. Ik heb alleen soms de energie niet om de dingen te doen die ik graag wil doen.

Als je zou weten dat je een dak boven je hoofd had, genoeg eten, drinken en kleding had, wat zou je dan het allerliefste willen doen met je leven? Heel veel mensen van mijn leeftijd weten het antwoord op deze vraag niet. Ze weten niet wat hun grootste passie is en zitten vaak vast in een baan die niet honderd procent bij hen past. Ze willen vaak wel iets anders doen, maar ze weten niet wat.

Toen ik nog een reguliere baan had als docent Frans dacht ik vaak: maar wanneer heb ik dan tijd voor de dingen die ik belangrijk vind en leuk vind om te doen? Alle tijd ging op naar dingen doen waarvan een ander had bepaald dat ik ze moest doen: lesgeven, vergaderen, proefwerken nakijken, lesmateriaal maken. Alleen dat laatste vond ik leuk om te doen. Al gauw bleek ook dat ik alle prikkels die bij lesgeven kwamen kijken helemaal niet aankon. Ik moest me ziekmelden en kwam thuis te zitten met een burn-out.

Vrijwel direct daarna wist ik dat ik weer iets met mijn creativiteit wilde doen, omdat dat altijd al mijn grootste passie is geweest. Ook al ben ik vaak te moe om nieuwe ideeën te bedenken, ik kan er altijd op vertrouwen dat mijn creativiteit op een gegeven moment weer begint te stromen en ik aan de slag kan met nieuwe projecten.

Ik hou van bloggen, vloggen, artjournalen en intuïtief tekenen. Ik vind het leuk om elke dag iets anders creatiefs te doen en houd van veel afwisseling. Soms heb ik zoveel ideeën dat ik het moeilijk vind om te kiezen! Ik kan me dus totaal niet voorstellen dat je niet weet wat je wilt. Af en toe ben ik te moe om iets creatiefs te doen, maar dan zoek ik nieuwe inspiratie bij anderen door blogs of boeken te lezen of vlogs te kijken.

Van de buitenkant lijkt het alsof ik een heel saai leven heb, want ik ben vrijwel altijd thuis. Ik ga maar af en toe naar familie of vrienden en vermaak me meestal wel in mijn eentje, maar mijn binnenwereld is zo rijk dat ik me echt nooit verveel. Ik vond eens een Loesje-quote in de boekhandel: vervelen, wat is dat? Dat zou zo op mij kunnen slaan. Altijd wel iets nieuws om te ontdekken!

Deze week is mijn nieuwste project een nieuwe Etsyshop met daarin mijn intuïtieve tekeningen. Bekijk hier mijn shop IntuitiveArtByGigi. Als jij je geen zorgen om je inkomen zou hoeven te maken, wat zou jij dan graag willen doen? Laat het me hieronder weten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!