Self care producten voor journalen

Journal jij ook elke dag? Ik mocht een aantal self care producten uitproberen die je kunt gebruiken voor journalen.

Journalen kan je helpen om mentaal gezond te blijven. Je kunt schrijven over je emoties, wat je die dag gedaan hebt of een dankbaarheidsdagboek bijhouden. Schrijven op papier wat in je hoofd leeft helpt je om je gedachten te ordenen en los te laten. Zelf journal ik elke dag. Ik schrijf op wat er goed ging die dag en sta ook graag stil bij de dingen waarvoor ik dankbaar ben. Je kunt op nog veel meer manieren journalen. In de ShopSelfCare4U vond ik verschillende, Engelstalige planners. Een Mental Health Workbook, een Self Care Planner en een Self Love Journal. Ze leggen allemaal net even een andere focus.

Het Mental Health Workbook is gericht op jongeren, maar is ook zeker geschikt als je wat ouder bent. Het helpt je hoe je omgaat met je eigen mentale gezondheid. Er staat bijvoorbeeld in hoe je grenzen kunt stellen, hoe je omgaat met intense emoties en hoe je gezonde relaties creëert. Het is zeer geschikt voor beginners. Wat mij betreft zou iedereen deze dingen moeten leren van jongs af aan.

Het Self Love Journal helpt je om je goed over jezelf te voelen. Voor elke week en dag krijg je een positieve affirmatie. Ook kun je bijhouden voor welke 3 dingen je dankbaar bent en wat er goed ging die dag. Ook staat er voor elke dag van de 28 dagen een andere journalprompt, zoals bijvoorbeeld ‘Wat is belangrijk voor mij en waarom?’ of ‘Ik ben het meeste mezelf als…’.

De Self Care Planner is mijn favoriet. Hierin staan verschillende suggesties voor manieren waarop je goed voor je lichaam, geest en ziel kunt zorgen door bijvoorbeeld 30 minuten te bewegen elke dag, 10 minuten te mediteren en jezelf creatief te uiten. Er staan ook uitgebreide beschrijvingen in hoe je zelf rituelen in kunt stellen voor elk moment van de dag. Met de handige, dagelijkse doelentracker houd je alles bij.

Voor elk van de planners krijg je een PDF met tussen de 47 en 93 bladzijdes. Omdat je het digitale bestand krijgt van elke planner kun je zelf bepalen hoeveel bladzijdes je uitprint of dat je de journalprompts overschrijft in een apart journal. Door stil te staan bij je zelfzorgactiviteiten en ze op te schrijven word je er bewust van hoe belangrijk het is om goed voor jezelf en mentale en lichamelijke gezondheid te zorgen. De planners geven hier hele gerichte en praktische tips voor.

Journal jij ook? Heb jij ook bepaalde zelfzorgrituelen? Laat het me hieronder weten!

1 Comments

  1. Pingback: Iron Flame leesvlog - Geeske Hogenhuis

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!