Hoe kun je je rijk voelen?

Hoe kun je je rijk voelen en meer overvloed aantrekken, zonder meer te verdienen?

Afgelopen week liep ik met een kar vol boodschappen de Albert Heijn uit en voelde ik me ineens heel rijk. Hoe kan dat, terwijl de prijzen zo hoog zijn op het moment? Een paar jaar geleden was ik eens boodschappen aan het doen en me zorgen aan het maken of er nog genoeg geld op de rekening stond, toen ik opeens dacht: je kunt ook focussen op alle groente, fruit, brood en andere boodschappen die je mee kunt nemen naar huis. Dat was een nieuwe gedachte!

Ik ben altijd al zuinig geweest en let altijd op de prijzen, dus ik koop nooit zomaar wat. Daarom heeft het helemaal geen zin om me zorgen te maken over elk klein dingetje dat ik koop. We redden het meestal wel elke maand en daar ben ik dankbaar voor. Elke keer als ik nu van de supermarkt terugkom, kijk ik in mijn gevulde koelkast met allemaal gezond eten en voel me rijk.

Als je nog niet zover bent en je hebt het echt krap elke maand, bedenk dan eens waar je al wel een overvloed van hebt. Wij hebben het ook een tijd niet breed gehad en ik dacht toen: waar ik altijd een overvloed van heb, zijn mijn creatieve ideeën. Ik kan daardoor altijd creatieve oplossingen bedenken, als we niet uitkomen. Ik kook met wat ik nog in de kast heb liggen, koop tweedehands kleding of verkoop wat via Vinted of Marktplaats. Er is altijd een oplossing, dankzij mijn creatieve brein.

Waar heb jij al een overvloed van? Het hoeft niets concreets of tastbaars te zijn. Het kan ook zijn dat je heel dankbaar bent voor alle familie en vrienden die je hebt. Door je focus te verleggen naar de positieve dingen die er nu al zijn, ga je vanzelf meer letten op allerlei kansen die voorbijkomen. Het heeft geen zin om te blijven hangen in het gevoel te weinig te hebben. Het tegenovergestelde van te weinig is immers genoeg en niet te veel. Waar heb jij genoeg van?

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!