Je kunt het wél!

Het kan voelen alsof negatieve gedachten en emoties zo overweldigend zijn, dat je het niet aan kunt, maar je kunt het wél!

Als je psychische klachten ervaart, zoals depressie, rouw, angst of paniek, dan kan het voelen alsof de negatieve emoties en gedachten je hele leven overnemen. Het lijkt alsof de zwaarte alles is, wat er is. Een donkere poel waar je in verdrinkt. Dat was wat ik ervaarde tijdens mijn depressies, maar jij bent niet je sombere of angstige gedachten en daarom kun je er ook weer uitkomen.

De negatieve emoties kunnen je niets aandoen, hoewel dat wel zo kan voelen. Het lijkt alsof je net zo goed een einde eraan kunt maken, als je zoveel emotionele of zelfs fysieke pijn ervaart. Maar je kunt het wél aan! Weet je hoe ik dat weet? Dat weet ik, omdat jij, als je dit leest, 100% van je donkere, moeilijke en zware dagen hebt overleefd. Jij bent sterker dan je pijn, emotioneel of fysiek. Jij bent sterker dan je zelf denkt op het moment dat je een moeilijke situatie beleeft.

De eerste keer, dat ik depressief werd, dacht ik dat ik het niet kon: overleven. Ik voelde me zo klein en nietig tegenover dat grote donkere gat. Ik dacht, dat iemand anders mij eruit moest halen, want ik had die kracht niet. Toch bleek dat niet waar te zijn. Ik dácht alleen maar, dat ik de kracht niet had, want ik bleek wel sterk genoeg te zijn om te overleven, hoe afschuwelijk de situatie ook was.

Daarom weet ik, dat jij die kracht ook hebt. Jij bent niet jouw omstandigheden of emoties. Jij bent de getuige ervan en jij kunt kiezen hoe je omgaat met jouw specifieke uitdaging. Jij bent sterker dan wat je overkomen is en daarom kun je er ook weer uit komen. Ik geloof in jou!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!