Loop Engage oordopjes uitproberen

Dit weekend reisde ik met de trein en probeerde ik de Loop Engage oordopjes uit. Lees hier mijn review.

Review van de loop engage oordopjes door Geeske Hogenhuis

Vanwege mijn autisme heb ik vaak last van geluidsprikkels. Lawaai zorgt bij mij het meeste voor overprikkeling, waardoor mijn hersenen op tilt slaan en zich helemaal nergens meer op kunnen concentreren. Ik schreef eerder deze blog over overprikkeling. Ik had van anderen gehoord dat ze de Loop oordopjes heel prettig vonden om geluidsprikkels te verminderen. Toch was het voor mij nog een hele stap om daadwerkelijk oordopjes aan te schaffen. Daarmee nam ik voor mijn gevoel toch een stap meer richting autisme en dat was even slikken.

Loop oordopjes dempen geluid

Maandag bestelde ik deze Loop Engage oordopjes, waarmee je nog steeds een gesprek kunt voeren, maar de omgevingsgeluiden worden gedempt. De demping is ongeveer 10 decibel. Je hebt ook nog de Loop Experience die 20 decibel dempt en de Loop Quiet die 30 decibel dempt.

Ik koos voor de Loop Engage, omdat ik me niet helemaal af wil sluiten voor geluid. Het gevaar daarvan is dat je juist gevoeliger wordt voor geluidsprikkels. Ik ben ook van plan de oordopjes alleen te gebruiken bij dingen waar ik sowieso overprikkeld van raak, zoals reizen met het openbaar vervoer en de stad in gaan. Bij feestjes heb ik er ook wel last van als mensen door elkaar heen praten, maar daar wil ik me niet voor afsluiten. Dat voelt voor mij te asociaal.

loop engage oordopjes voor reizen met het openbaar vervoer

Geluiden dichtbij en veraf

De bedoeling van de Loop Engage is dat je nog steeds gesprekken kunt voeren met iemand die dichtbij je staat. De geluiden die ik dus vlak vóór en achter me hoorde in de trein gisteren kwamen bijna net zo hard binnen als zonder oordopjes. De achtergrondgeluiden, zoals het dreunen van de trein en mensen die verder weg praatten, werden wel gedempt.

Later ben ik in de stiltecoupé gaan zitten met de oordopjes in, waardoor ik geen last had van gepraat en ook niet van het gedreun van de trein. Toen de machinist ons groette kon ik hem nog prima horen en op normaal volume antwoorden. Het is dus zeker handig in situaties waarin je nog sociaal wilt zijn. Als je ook last hebt van geluiden dichtbij zou ik eerder voor de Loop Experience kiezen.

Gewoon lekker in de stiltecoupé gaan zitten zonder oordopjes is trouwens ook een prima keuze. Dat ik daar niet eerder aan dacht! Die coupé is echt bedoelt voor mensen die prikkelgevoelig zijn of rustig willen werken. Daar mag je best gebruik van maken.

Heb jij wel eens oordopjes of een noise-cancelling headphone gebruikt? Deel hieronder je ervaring!

Bekijk ook mijn weekvlog waarin ik o.a. vertel over de oordopjes:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!