Gisteren lunchte ik bij biologisch en veganistisch restaurant De Herbivoor op het Zuiderdiep in Groningen. De keuze was reuze!

Gisteren was ik met een vriendin bij biologisch en veganistisch restaurant De Herbivoor. Ik wilde al heel lang hier eens eten, al vóór ik begon met vegan eten vorig jaar. Gisteren kwam het er eindelijk van en zaten we op het terras voor een heerlijke, kleurrijke lunch.
Zoals gezegd eet ik nu een jaar vegan en het bevalt me heel erg goed. Ik moest in het begin wel wennen dat ik niet dezelfde gerechten kon eten als ik deed toen ik nog alleen vegetarisch at. Ik ben er wel achter dat ik meer plantaardige eiwitten nodig heb, dus ik heb wat voedingsmiddelen vervangen. Ik eet nu ’s ochtends overnight oats met pindakaas en banaan en experimenteer ook met wat ik ’s middags eet.
Ruime keuze aan vegan gerechten en drankjes
Gisteren bij De Herbivoor was het heerlijk dat ik alles van de kaart kon kiezen. Dat heb ik niet zo vaak in ‘gewone’ restaurants. Vaak zijn er maar een paar vegetarische opties en meestal zit er dan wel kaas of ei in. Bij de Herbivoor bieden ze meerdere, heerlijke en kleurrijke gerechten aan met veel groente en plantaardige eiwitten.

Ik koos voor een speltwrap met avocado, quinoa, linzen en nog veel meer lekker groentes. Het was een ruime portie en ik voelde me echt voldaan na het eten ervan. De speltwrap was duidelijk zelfgebakken en heel vers en er zat ook een heerlijk soort yoghurtachtig sausje overheen. Een mooi afgerond gerecht. Mijn vriendin koos voor de salade met gepaneerde aubergine. Er zat een heerlijk laagje om de aubergine. Ik mocht ook even een hapje. Ook een verrassend gerecht met salade en rauwkost.
Ze hadden ook heerlijke drankjes. Deze keer ging ik niet voor cappuccino met havermelk, maar voor kombucha. Dat is een gefermenteerde theedrank en dat had ik nog nooit gehad. Ik vond het wel wat lijken op Rivella, dus wel lekker. Mijn vriendin en ik hadden ook beide een verse sap uitgeprobeerd en zij nam na het eten nog een kamillethee met echte, gedroogde kamillebloemknoppen.

Vegan inspiratie
Het eten van de Herbivoor vond ik heel inspirerend! Ik merk dat ik de laatste tijd steeds meer behoefte heb aan verse groente, fruit en onbewerkte voedingsmiddelen. Ik at al weinig brood, maar ik denk dat ik mijn lunch ook ga vervangen door een salade met bijvoorbeeld quinoa, peulvruchten en rauwkost. Ik heb vanmiddag al een lekker bordje gemaakt. Na het eten van zo’n salade of mijn havermout met banaan ’s ochtends voel ik me meer voldaan en heb ik ook het gevoel dat ik echte voeding heb gehad. Met brood heb ik dat eigenlijk nooit. Dat is meer vulling in plaats van voeding.
Wil je ook eens veganistisch eten uitproberen? Dan raad ik de Herbivoor van harte aan! Ik weet van nog één ander veganistisch café in Groningen. Weet jij nog meer vegan restaurants in (het Noorden van) het land? Laat het me vooral hieronder weten!