Wat is jouw verhaal?

Iedereen heeft een verhaal vol uitdagingen en talenten. Wat is het jouwe?

Ik hou van mensen met een verhaal. Ik hou van imperfecte, authentieke mensen die uitdagingen zijn aangegaan en hun talenten hebben aangescherpt. Dat wil dus zeggen: ik hou van alle mensen! Want ik leer mijn zoon dat iedereen geboren wordt met een uitdaging en minstens één talent, maar meestal meer. Vaak zorgen de uitdagingen die je tegenkomt er ook nog eens voor dat je je talenten beter leert gebruiken.

Laatst had ik een gesprek met familie over perfectionisme en authenticiteit in de televisiewereld tegenover de youtubewereld. Op tv lijkt alles gepolijst, perfect, mooi en aantrekkelijk, terwijl mensen op youtube hun eigen imperfecte, unieke video’s kunnen uploaden, waarbij er huisdieren door het beeld lopen, vrachtwagens langs komen rijden en de deurbel kan gaan. Persoonlijk vind ik het veel fijner om naar zo’n ‘imperfect’ filmpje te kijken dan naar een professioneel in elkaar gedraaide tv-show. Je leert mensen en hun omgeving een beetje beter kennen op youtube.

Verhalen die mensen vertellen over wat voor obstakels ze zijn tegengekomen en hoe ze die overwonnen hebben zijn mijn favoriete onderwerp. Echt iedereen heeft wel een interessant verhaal, want iedereen maakt leuke en minder leuke momenten mee. De keuzes die mensen in moeilijke tijden maken, fascineren mij eindeloos.

Vroeger voelde ik me altijd anders dan anderen en wilde ik graag zijn zoals leeftijdgenoten, maar hoe saai zou dat zijn als we allemaal hetzelfde zouden zijn! Het schoolsysteem lijkt erop gebouwd om iedereen dezelfde onderwerpen op dezelfde manier te laten leren. Toch heeft ieder kind zijn of haar eigen interesses en talenten.

Zo wist ik vroeger al dat ik het meeste plezier haal uit mijn creativiteit. Toevallig kon ik ook nog goed leren en was ik goed in talen. Dat laatste werd wel gestimuleerd op school, maar mijn creativiteit steeds minder toen ik van de basisschool naar de middelbare ging. Als kind ga je dan denken dat het beter is om goed te zijn in de schoolvakken en dat je eigen interesses minder belangrijk zijn. Geen wonder dat zoveel mensen ongelukkig zijn in hun baan!

Mijn verhaal is dat ik dacht dat mijn creativiteit en intuïtie mij anders maakten en dat dat onwenselijk was, waardoor ik probeerde iemand te zijn die ik gewoon niet ben. Zodra ik een knop omzette en besloot te gaan voor wat ik zelf belangrijk vind in het leven, ervaarde ik veel meer voldoening en plezier in het leven. Mijn uitdaging is om niet teveel in de valkuil van het perfectionisme te vallen en gewoon plezier te hebben in het ontdekken van nieuwe, creatieve technieken.

Als je eindelijk kunt loslaten hoe je denkt dat je zou moeten zijn en je gewoon jezelf bent, zul je ervan opkijken hoe makkelijk het leven ook kan zijn. Volg gewoon je nieuwsgierigheid en je eigen talenten en gebruik die om jouw uitdagingen aan te gaan!

Vind mijn youtubekanaal hier!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!