Bezoek het mooiste dorp van Nederland!

De koning en koningin waren vandaag op bezoek in Winsum. Bezoek ook eens het mooiste dorp van Nederland en vergeet deze adressen niet!

Bezoek Winsum, het mooiste dorp van Nederland

Vandaag waren de koning en koningin op bezoek in gemeente het Hogeland. Ze bezochten onder andere Winsum dat in 2020 uitgeroepen werd door de ANWB als mooiste dorp van Nederland. De koning en koningin openden vanochtend de Tirrel, een echt gemeenschapsgebouw waar een school, kinderopvang en bejaardentehuis in gevestigd zijn. Daarna liepen ze door het historische centrum van Winsum. Je vindt er 2 kerken, 2 molens en het Winsumerdiep. Winsum is niet alleen het mooiste dorp vanwege het historische centrum, maar ook vanwege de vele voorzieningen en het mooie groen in de wijken eromheen.

Bezoek Winsum zelf eens

Het is leuk om ook eens Winsum te bezoeken! Je kunt er niet alleen door de straatjes lopen, maar je vindt er ook verschillende winkels. Niet alleen van grote ketens, maar er zijn ook een aantal bijzondere winkeltjes. Denk bijvoorbeeld aan Bijzonder Lokaal, waar ze veelal handgemaakte producten verkopen uit de streek. Bij Gaaf verkopen ze prachtige bloemen, maar ook dames- en herenkleding. De koning en koningin stopten hier vanochtend ook zoals je op de foto hieronder kunt zien. Eén van mijn andere favorieten is het Stenen Winkeltje, waar ze edelstenen verkopen voor elk budget. Een andere aanrader is Yann, Chocolaterie La Poutré, waar ze heerlijke handgemaakte bonbons maken. Al deze winkels vind je in de Hoofdstraat.

De koning en koningin op bezoek in Winsum, het Hogeland.

Bij een dagje uit hoort natuurlijk ook een kopje koffie en appeltaart of een lekkere lunch. Je kunt terecht bij de authentieke herberg De Gouden Karper, waar een heel gezellig terras bij zit. Een ander leuk alternatief is deelcafé De Buurvrouw, waar de koning en koningin vandaag ook een praatje maakten. Er zijn nog een aantal andere adresjes die je zelf kunt ontdekken. Je vindt ze allemaal in de Hoofdstraat.

Snuustermarkt

Aanstaande zaterdag 18 mei is het extra leuk om Winsum te bezoeken, omdat dan de Snuustermarkt is in het centrum. Er zullen kramen zijn met handgemaakte en bijzondere producten uit de streek. Ik sta er ook met allerlei creatieve dingen die ik in de loop der jaren gemaakt heb, zoals edelsteensieraden, levensboomhangers en kunstkaarten. De Snuustermarkt zal in de zomer elke maand gehouden worden. Extra leuk om Winsum dan te bezoeken! Ik hoop dat ik ook nog een aantal keer op de markt kan staan.

Zoals je ziet is er genoeg te beleven in Winsum. Kom jij ook eens hier in het Hogeland in Groningen? Stuur me dan vooral een berichtje! Dan kunnen we samen koffiedrinken.

Heb jij nog meer tips voor adresjes in Winsum die de moeite waard zijn? Laat het me hieronder weten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!