Vegan Cream Tea in Houwerzijl

Afgelopen week deed ik een vegan cream tea bij de Theefabriek in Houwerzijl. Ik kom er al jaren, maar at nu voor het eerst vegan.

Geeske Hogenhuis deed een vegan cream tea bij de Theefabriek in Houwerzijl.

De Theefabriek in Houwerzijl is al jaren één van mijn favoriete adressen van de provincie Groningen. Ik en mijn gezin zijn er al vaak geweest om verjaardagen en jubilea te vieren. Ik wist alleen nog niet dat ze ook vegan high teas kunnen serveren, wat natuurlijk goed uitkomt nu ik sinds een paar maanden vegan eet.

Vegan cream tea bij de Theefabriek in Houwerzijl.

Theesalon, -museum en -winkel

Hoog tijd om eens een keer een vegan cream tea uit te proberen! Mijn moeder ging ook mee en heeft de foto’s en video gemaakt. Zij had een normale cream tea met scones en slagroom, spinaziekaasmuffin en sandwiches met roomkaas met ham en prei. Ik had scones met kokosroom, spinaziemuffin met vegan kaas en sandwiches met een kikkererwtenspread. Het was allemaal heel lekker. Je hoeft niets te missen als je vegan eet.

Het weer was helaas niet warm genoeg om buiten in de mooie tuin te zitten. In de zomer zit het er normaal gesproken heel gezellig onder de bomen. De Theefabriek is in een oude kerk gevestigd waar ze in 1990 begonnen. Er zit niet alleen een theesalon in, maar ook een theemuseum en -winkel, die ook een webshop heeft.

De Theefabriek in Houwerzijl heeft honderden soorten thee.

Honderden soorten thee

Bij de cream tea kregen we eerst de thee ‘Geurige rozentuin‘ met rozen, jasmijn en een vleugje vanille. Ze gebruiken speciaal water – misschien ontkalkt? – waardoor je thee extra geurig en smaakvol is. Als tweede thee mochten we zelf wat uitkiezen en kozen we voor ‘Compassie’, een groene thee met earl grey en ook roos. In het winkeltje koos ik zelf nog de Godinnen thee, waar o.a. vrouwenmantel in zit. Dit neem ik elke maand tijdens mijn menstruatie als ritueel.

Er zijn nog honderden andere soorten thee waaruit je kunt kiezen. In het winkeltje in Houwerzijl hebben ze ook heel veel kleurrijke theekoppen en – potten. Ik kocht ook nog een leuk kaartje voor een vriendin. Het was een supergezellig dagje uit! Een high tea is ook leuk cadeau te doen aan familie of vrienden. Ik ben al aan het bedenken voor welke gelegenheid ik nog eens terug kan komen!

Bekijk ook mijn weekvlog waarin ik naar Houwerzijl ging:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!