Zomerfolk 2024

Op zondag 2 juni 2024 was ik bij Zomerfolk, een leuk festival dat gehouden werd in het Stadspark in Groningen.

Gisteren was ik bij de tweede dag van Zomerfolk 2024 georganiseerd door Rapalje, een band die Keltische folkmuziek maakt. Ooit jaren geleden heb ik hen voor het eerst gezien in Friesland tijdens een minifestival bij een landhuis. Er waren toen ook Highland Games bij. Het was mijn eerste fantasyfestival en ik vond het meteen superleuk!

Gek op fantasy!

Al sinds mijn jeugd ben ik fan van fantasyboeken en films. Mijn vader raadde me ooit De Hobbit en In de ban van de ring aan, omdat hij dacht dat het net wat voor mij zou zijn. Ik hou namelijk al mijn hele leven heel erg van sprookjes. Ik kende verder niemand anders die daar ook van hield. Ik had altijd een beetje het gevoel dat ik in mijn eigen wereldje leefde met alle elven, dwergen en hobbits.

Tijdens mijn studie Romaanse Talen en Culturen kwam ik erachter dat er een tijdschrift bestond speciaal over fantasy. Ik herinner me de titel niet helemaal, maar volgens mij was het Elf Fantasy Magazine of zo. Een aantal jaar later werd de eerste Elf Fantasy Fair gehouden in Haarzuilens. Daar moest ik natuurlijk naar toe! Ik wist alleen niemand die met me mee wilde gaan.

Een paar jaar later ontmoette ik een vriendin die ik nog kende van de middelbare school. Het bleek dat ze ook helemaal fantasygek was! We spraken af om naar de Elf Fantasy Fair te gaan. Ik vond het fantastisch om zoveel mensen te ontmoeten die dezelfde interesses als ik deelden! Ik bekeek alle kraampjes, liet me schminken en in latere jaren heb ik me ook wel verkleed.

Iedereen is welkom zoals ie is

Zomerfolk bestaat al 10 jaar, maar ik was er nog nooit geweest. Het bijzondere aan dit festival is dat er heel veel folkmuziek is, zoals van de band Rapalje en anderen. Ik herkende heel veel standhouders van andere festivals en markten waar ik zelf ook nog wel eens gestaan heb met mijn handgemaakte sieraden. Ik was alleen gisteren, want mijn zoon en man zijn niet zulke fantasyfans als ik, maar ik kende genoeg mensen om het gezellig te hebben gisteren.

Iedereen komt zoals hij, zij, die is bij zo’n festival. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet of hoe je komt met rolstoel, stok of bolderkar. Iedereen is welkom en dat voel je meteen. Ik besloot om deze keer gewoon als ‘mezelf’ te gaan met een leuke, kleurrijke jurk aan en mijn spijkerjasje dat versierd is door een vriendin. Ik heb nog 2 nieuwe pins voor mijn jasje kunnen verzamelen gisteren en vond nog meer leuke spulletjes voor mijn seizoenstafel. Je ziet alles in de vlog die ik maakte van deze leuke dag.

Helaas raakte ik na 2,5 uur behoorlijk overprikkeld en heb ik weinig kunnen genieten van de mooie muziek. Ik hoop een volgende keer wat meer energie over te houden en een kleedje mee te nemen, zodat ik ook naar Rapalje en anderen kan luisteren.

Was jij er ook bij? Laat het me hieronder weten en bekijk ook mijn vlog:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!