Het is nooit te laat

Het is nooit te laat om te zijn wie je altijd al wilde zijn. Wat wilde jij worden toen je klein was?

Toen ik klein was, zo rond de 11 jaar, wilde ik kunstenares worden. Ik zat altijd te knutselen en te tekenen en had altijd al veel creatieve ideeën. Teveel om uit te voeren zelfs! Toen ik in groep 7 zat, had ik handenarbeid van een juf, die mij erg inspireerde. Ze maakte zelf ook schilderijen en had die een keer mee naar school. Ik vroeg haar hoe je kon worden wat zij deed. Haar antwoord was: “Dan moet je naar de kunstacademie en dan moet je heel wat meer kunnen dan alleen maar een beetje goed kunnen knutselen.”

Vanaf dat moment wilde ik handenarbeidjuf worden en naar de kunstacademie, maar het zaadje van onzekerheid was tegelijkertijd ook al geplant. Ik kon alleen maar leuk knutselen, maar had niet de behoefte om mijn buitenwereld nauwkeurig na te tekenen of schilderen. Ik wilde mijn binnenwereld uitdrukken in vormen en vooral kleuren.

Tijdens de middelbare school kreeg ik tekenles, maar ik had er geen plezier in. Ik vond niets mooi wat ik maakte en voelde een enorme frustratie dat ik niet kon tekenen wat ik vanbinnen voelde. Uiteindelijk ging ik Frans studeren in Groningen. Taal en lezen was een andere, grote passie van mij. Elke dag fietste ik door de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, waar een prachtige kunstenaarsbenodighedenwinkel zit. Ooit zou ik daar iets gaan kopen, dacht ik altijd, maar ik durfde het nooit, omdat ik immers geen echte kunstenares was.

Nog steeds heb ik er moeite mee mezelf een kunstenares te noemen en voel ik me beter bij het label ‘creatief persoon’. Ik heb de kunstacademie niet gedaan, maar heb er eigenlijk ook geen behoefte meer aan. Ik volg gewoon mijn gevoel in wat ik wil maken. Afgelopen maanden was dat een boek, wat veel makkelijker bleek te zijn dan ik ooit verwacht had. Ik had er ook heel veel plezier in en de verhalen vloeiden zo uit mijn handen. Wat de buitenwereld in de vorm van uitgeverijen ervan vindt, moet ik nog afwachten natuurlijk, maar mijn manuscript is in ieder geval ingestuurd.

Nu is het tijd voor een nieuw project. Eerst dacht ik dat ik meteen door zou gaan met schrijven aan mijn tweede boek. De ideeën zijn er al wel, maar mijn intuïtieve, creatieve brein had een nieuw plan: het ontwikkelen van een orakelkaartenset. Ik trek graag elke dag een inzichtkaart met een positieve boodschap. Het helpt me te focussen om de goede en mooie dingen en geeft me een goed gevoel. Dit gevoel zou ik graag met anderen willen delen door zelf een orakelkaartenset te maken.

Ik teken al een aantal jaren intuïtief, maar durfde het resultaat nooit goed te delen. Met dit project zet ik dus een hele spannende stap! Ik ga zelf een kaartendeck tekenen en schrijven en heb er al heel veel zin in. Als je wilt volgen wat ik maak, volg me dan op mijn instagramaccount waar ik dagelijks mijn kaarten deel. De teksten zullen in het Engels zijn, want ik wil de kaartenset graag gaan verkopen in mijn Etsyshop. Daar vind je ook al wat voorbeelden van mijn intuïtieve tekeningen.

Ik ga lekker aan de slag met het ontwerpen en tekenen van de kaarten en neem er alle tijd voor die ik nodig zal hebben. Het is nooit te laat om te zijn wie je altijd al wilde zijn! En ik wil graag mijn kleurrijke binnenwereld met jou delen. Ik heb de potloden en het papier alvast gekocht in die prachtige kunstenaarssnoepwinkel in Groningen!

Je kunt nu al zien hoe jij ook creativiteit kunt gebruiken in je dagelijkse leven in de cursus ‘Journal Jezelf Happy’:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!