Kleurrijke jurkjes van Tantilly

Ik draag elke dag een kleurrijke jurk, omdat ik me er fijn in voel. Ik mocht een aantal jurkjes uittesten van Tantilly. Bekijk ook mijn passessie in de vlog onderaan deze blog.

Kleding is voor mij zoveel meer dan alleen een middel om je lichaam te beschermen tegen kou. Het is een manier waarom ik mij creatief uit. Ik heb altijd al heel veel van kleur gehouden. Het maakt me gewoon blij! Vroeger plaagden klasgenoten mij ermee dat ik kleurrijke jurkjes droeg die mijn moeder voor mij naaide. Het maakt mij niet uit, want ik voelde me juist heel speciaal met die jurken. Niemand anders had precies dezelfde kleding als ik.

Toen ik nog als docent Frans werkte, droeg ik vaak broeken en veel zwart, omdat ik dacht dat dat professioneel eruit zag. Nadat ik ontslag genomen had kwam ik erachter dat er heel veel leuke merken bestaan die kleurrijke jurkjes maken, zoals Tantilly. Het kind in mij was helemaal blij! Ik besloot dat ik ging investeren in mooie jurken van goede kwaliteit, zodat ik er lang mee kon doen. Een pluspunt voor mij is dat jurken comfortabel dragen en niet te strak zitten rond mijn gevoelige buik.

Tantilly is een goede keus als je voor kwaliteit wilt gaan. Ze maken duurzame, faire fashion, die handgemaakt wordt door mensen in Turkije en India. Ze hebben een normale werkdag van 8 uur en worden goed betaald. Als je iets bestelt in de webshop plant Tantilly een boom. Het is fijn om te weten dat de kleding die je draagt ook bijdraagt aan een duurzame en eerlijke wereld.

De pasvorm van Tantilly is over het algemeen heel vrouwelijk. De jurkjes die ik paste gaven mij een mooi decolleté en zaten ruim bij het buikgedeelte. Zelf heb ik best een buikje en kan ik geen druk verdragen in dat gebied. Daarom dragen deze jurkjes extra fijn. Lees hier meer over Tantilly en hun handgemaakte kleding.

Mensen vragen soms of ik naar een feestje ga, omdat ik er zo vrolijk uitzie, maar dit is hoe ik me elke dag kleed. Ik heb er plezier in om elke keer weer een nieuwe, kleurrijke jurk uit te kiezen. Ik krijg ook best vaak complimentjes, maar daar doe ik het natuurlijk niet voor. Ik doe het vooral voor mezelf. Kleur speelt ook een hele grote rol in mijn intuïtieve kunst.

Wat voor kleding draag jij? Ga je vooral voor comfortabel, de nieuwste trends of kleed je je vooral voor je werk? Laat het me hieronder weten!

Bekijk ook mijn passessie in deze vlog:

3 Comments

  1. Pingback: Draag ik als vrouw met autisme bij aan de maatschappij? - Geeske Hogenhuis

  2. Pingback: Ode aan Tante Betsy - Geeske Hogenhuis

  3. Pingback: Knutselen, lezen en Tantilly - Geeske Hogenhuis

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!