Voor je huisdier zorgen

Als je een huisdier neemt weet je dat je voor hem of haar moet zorgen, maar er komt soms meer bij kijken dan verwacht, zoals ontwormen of medicatie geven.

Hoe zorg je goed voor je huisdier?

Een aantal jaren geleden werd ik voor het eerst kattenmama van Pucca, een zwarte senior kater. Het was eerlijk gezegd nogal een impulsief besluit om een kat in huis te nemen. Ik had op dat moment een schoonmaakbaantje bij een oudere mevrouw die een kat had en opeens leek mij dat ook zo gezellig, omdat ik vaak alleen thuis ben.

Ontwormen en antivlooi

We gingen als gezin naar het asiel in Sneek en haalden de 14 jaar oude kat Pucca op. Ik wist nog helemaal niets van zorgen voor een huisdier, laat staan dat ik dacht aan de medische behandelingen en medicatie die Pucca waarschijnlijk zou moeten krijgen.

Als eerste kregen we te horen dat we Pucca regelmatig een middel moesten geven voor het ontwormen van een kat. Ook moesten we beginnen met een antivlooien- en tekenmiddel. Pucca wilde niets inslikken, dus het was nog een heel gedoe om hem iets te geven tegen wormen. Gelukkig zijn er ook ontwormingspipetten die je spuit op je kat’s nek, dus dat was een uitkomst.

Zorgen voor je huisdier met medicatie en ontwormingsmiddelen.

Medische zorg voor je huisdier

Toen we Pucca is huis haalden wisten we natuurlijk wel dat hij al oud was voor een kater. Hij kreeg in zijn laatste jaar helaas vervelende klachten zoals bloed overgeven en een plek met wild vlees dat weggehaald moest worden. De medicijnen die je kat dan nodig heeft moet je vaak zelf betalen en de dierenarts laat de beslissing of je de medicatie ophaalt bij de dierapother bij jou.

Natuurlijk wilden we het beste voor Pucca, maar we moesten ook op het laatst besluiten of hij een euthanasiemiddel kreeg. Dat was behoorlijk slikken. Ik hikte er een aantal dagen tegenaan toen we te horen kregen dat hij kanker had en niet meer beter zou kunnen worden. Ik was er niet meteen klaar voor om hem een spuitje te geven. Na een aantal dagen met Pucca op de bank brachten we hem naar de dierenarts en kreeg hij een overdosis slaapmedicatie. Hij ging vredig heen.

Nu hebben we al een aantal maanden een nieuwe kat Joey. Hij is nog maar net 1 jaar en is erg speels. Zo’n jonge kat is heel anders dan een senior kat. Hij was laatst 2 nachten niet thuisgekomen, waardoor ik erg bezorgd was. Gelukkig kwam hij wel weer terug. Waar hij is geweest? Geen idee, want ik heb wel de buurt afgezocht. Hij heeft zijn vaccinaties gehad voor dit jaar en heeft een vlooienbandje. Ook Joey vindt de ontwormingspillen vervelend, dus ik ga weer kijken naar de pipetten bij dierapotheker.

Heb jij ook een huisdier? Hoe ervaar jij de zorg voor je dier? Laat het me hieronder weten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!