Welk verhaal vertel jij over jezelf?

Welk verhaal vertel jij over jezelf en jouw leven? Is het een heldenverhaal of een tragisch drama?

Als je last hebt van psychische klachten, lijkt het alsof jij die klachten bént. Je kunt er helemaal door overspoeld en overweldigd worden. Het gevaar daarvan is dat je gaat denken: “ik ben depressief” of “dit is wie ik echt ben, het gaat nooit meer over”. Niet veel later ga je je gedragen alsof deze gedachten echt waar zijn.

Het is echter maar een verhaal, dat je over jezelf vertelt. Je zou ook kunnen kiezen voor een ander verhaal, bijvoorbeeld een sprookje over een held(in), die veel uitdagingen tegenkwam op zijn/haar pad, maar die elk obstakel overwon. Je gaat je hoe dan ook gedragen naar je eigen legende. Dan kun je er maar beter een spannende thriller of tragikomedie van maken.

Ups en downs, uitdagingen en geluksmomenten zijn allemaal deel van de menselijke reis. Als je van jezelf verwacht dat je altijd alleen maar gelukkig en sterk bent, doe je jezelf te kort. De moeilijke momenten horen er ook bij en het maakt niet uit hoe vaak je weer (terug)valt, als je maar weer opstaat en doorgaat. Van elke val leer je weer, totdat je zoveel uit je uitdagingen hebt gehaald, dat je weet, dat jij sterker bent dan alles wat op je pad komt. Je bent er immers nog steeds, ondanks alle beren, die je op je pad tegenkwam!

Dus, welk verhaal wil jij over jezelf vertellen? Wat kwam jij als held(in) allemaal tegen in je leven? Laat het me hieronder weten!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!