De rite van de baarmoeder

Ik probeerde de Rite van de Baarmoeder van Mind Events Factory uit, een eeuwenoud ritueel dat doorgegeven is van vrouw op vrouw.

Voor mij als vrouw van 43 is mijn menstruatie een maandelijks terugkerende gebeurtenis. Ik nader wel de overgang en begin wat veranderingen te merken. Sinds ik thuis kan zijn tijdens mijn menstruatie, omdat ik thuiswerk, besteed ik speciale aandacht aan mijn lichaam tijdens deze maandelijkse periode. Mijn eigen ritueel dat ik altijd doe lijkt heel erg op de Rite van de Baarmoeder die ik mocht uitproberen. In deze workshop ga je bewust met je aandacht naar je baarmoeder en ontspan je het hele bekkengebied.

Je lichaam kan pijn en trauma vasthouden op bepaalde plekken. Voor vrouwen met een baarmoeder kan dat in dit orgaan zijn. Trauma’s van je eigen geboorte, bevallingen, maandelijkse stress of afwijkingen in de baarmoeder kunnen ervoor zorgen dat je menstruatie extra pijnlijk is. Het is daarom goed om deze pijn bewust los te kunnen laten met de rite van de baarmoeder.

In een diepe meditatie ga je met je aandacht naar de baarmoeder, adem je diep in en laat je die stromen door je hele bekkengebied. Na deze uitgebreide ontspanningsoefening laat je los wat je niet meer nodig hebt. Dit doe ik elke maand bewust. Zodra mijn bloed begint te stromen, laat ik in gedachten los wat mij niet meer dient. Dit helpt mij betekenis te geven aan mijn menstruatie, want soms voelt het zo nutteloos dat de baarmoeder zich elke maand reinigt, terwijl ik geen kinderwens meer heb. In de rite van de baarmoeder van Mind Events Factory richt je daarna je aandacht op wat je wilt aantrekken. Joyce herhaalt aan het einde van het ritueel de belangrijke woorden: “De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te bewaren. De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van het leven.” Mooie gedachten om bij stil te staan. Joyce stelt voor om dit ritueel te doen tijdens de volle maan voor een extra krachtige werking en edelstenen of rozen te gebruiken voor wat je wilt loslaten en wilt aantrekken.

Mijn cyclus is meestal net iets korter dan de maancyclus, dus ik hou mijn eigen menstruatiecyclus aan om het ritueel te doen. Het voelt goed om bewust bij deze periode stil te staan en te proberen diep te ontspannen. Sinds ik dit ritueel uitvoer, heb ik veel minder kramp en heeft mijn cyclus een veel diepere betekenis voor mij gekregen. Ik hoop door deze rite van de baarmoeder te doen ook de symptomen van de overgang te verlichten. Ik wacht af hoe dat voor mij zal lopen.

Heb jij een maandelijks ritueel wat je doet om stil te staan bij je menstruatie? Laat het me hieronder weten!

Lees hier meer over VrouwenKracht.

2 Comments

  1. Pingback: Lezen en intuïtieve creativiteit - Geeske Hogenhuis

  2. Pingback: Multifunctioneel en lekvrij ondergoed - Geeske Hogenhuis

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!