Mijn Kobo Nia e-reader

Ik gebruik nu al een aantal weken de Kobo Nia e-reader en heb daardoor toegang tot de hele wereld aan boeken!

Toen er voor het eerst e-readers op de markt kwamen dacht ik dat ik die nooit zou gaan gebruiken. Er gaat niets boven een echt boek dat je kunt voelen en ruiken. Toch ging ik jaren geleden alweer overstag en kocht een Kobo Mini. Dit was inderdaad een e-reader met een klein schermpje. Eigenlijk werkte hij vanaf het begin al niet helemaal goed. Het softwareprogramma dat ik moest downloaden synchroniseerde niet goed met het apparaat. Ook kon ik er geen Koboplusabonnement op zetten, omdat hij al te oud was.

Tijd voor een nieuwe dus! Nu gebruik ik de Kobo Nia al een paar weken en het werkt super! Ik kon meteen met mijn Bol.com-account inloggen en had meteen al mijn boeken die ik eerder al kocht op mijn e-reader. Ook werkt synchroniseren met wifi heel makkelijk. Ik heb deze week bijvoorbeeld 3 e-books gekocht Hof van mist en woede, Hof van vleugels en verwoesting en Hof van ijs en sterren van Sarah J. Maas. Ik kocht ze via mijn telefoon en ze stonden meteen op mijn e-reader na synchronisatie. Ik kreeg er even later het boekenweekgeschenk Gezinsverpakking van De Chabotten bij als e-book, want het is natuurlijk boekenweek.

Met een e-reader heb ik het gevoel dat ik een hele wereldbibliotheek aan boeken heb die ik met één klik op de knop binnen handbereik heb. Geweldig! Wist je bijvoorbeeld dat er ook heel veel gratis e-books zijn? Toen ik mijn Kobo Mini net had heb ik een heleboel gedownload. Vooral Nederlandse en Engelse klassiekers.

Er zijn wel een aantal verschillen met mijn oude e-reader. In de Kobo Nia zit een lichtje, wat erg handig is als je ‘s avonds leest. Hierdoor gaat de batterij wel minder lang mee, maar je laadt hem binnen een uur weer op, dus dat is zeker te overzien. Al met al ben ik heel erg tevreden met mijn nieuwe apparaatje. Aangezien ik niet heel veel ruimte heb voor fysieke boeken zal ik toch veel e-books downloaden als ik boeken vaker dan een keer wil lezen.

Heb jij ook een e-reader en hoe bevalt die? Laat het me hieronder weten!

Bekijk ook eens:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *