Multifunctioneel en lekvrij ondergoed

Lekvrij incontinentie ondergoed is duurzaam, wasbaar en comfortabel in het gebruik. Ik gebruik het als vervanging voor inlegkruisjes en maandverband en deel hier mijn ervaringen.

Multifunctioneel en lekvrij incontinentie ondergoed.

De meeste mensen hebben grote moeite met wat er uit hun lichaam komt. Vloeistoffen zoals afscheiding, zweet, urine en bloed moeten weggemoffeld worden, het liefste met wegwerpproducten zoals inlegkruisjes of verband. Er heerst veel schaamte rond menstruatie en urineverlies, terwijl bijna alle vrouwen en een deel van de mannen hiermee te maken hebben. Zolang het nog in je lichaam zit is het prima en deel van jezelf, maar zodra het naar buiten komt, is het vies en moet het zo snel mogelijk weg.

Klaar met schaamte!

Een paar jaar geleden dacht ik opeens: en nu ben ik er helemaal klaar mee om iets wat uit mijn eigen lichaam komt vies te vinden! Ik ging voor het eerst menstruatie-ondergoed gebruiken. Hierin vang je al het bloed op, wat je ’s avonds met koud water kunt uitspoelen. Daarna is het ondergoed wasbaar in de wasmachine. Ik draag graag een slip overdag en een ’s nachts. Hiermee ben je ook duurzaam bezig, want je hoeft geen wegwerpproducten meer te kopen. Het draagt comfortabeler dan maandverband of tampons en is ook beter voor je huid en lichaam. Uiteindelijk is het ook goedkoper, want je hoeft niet meer maandelijks verband te kopen.

Ik gebruik dus al een tijdje wasbaar ondergoed voor mijn menstruatie, maar had nog wel inlegkruisjes nodig voor mijn dagelijkse gebruik. Eerst gebruikte ik wasbare inlegkruisjes met knoopjes, maar die verschoven te veel. Toen ontdekte ik incontinentie ondergoed wat ook kan worden gebruikt om afscheiding op te vangen. Je kunt de slips ’s avonds weer uitspoelen met koud water en ze daarna in de wasmachine gooien. Het voelt heel prettig om goed beschermd te zijn, ook als je bijvoorbeeld je menstruatie verwacht en een afspraak buitenshuis hebt.

Comfortabel, duurzaam en lekvrij incontinentie ondergoed.

Comfortabel en duurzaam

Het draagt een stuk comfortabeler, omdat het ondergoed van fijne, duurzame stof is gemaakt en 4 lagen heeft:

  1. Vochtafdrijvend en Antibacterieel: De eerste laag van het ondergoed heeft een vochtafdrijvende functie en is behandeld met een antibacterieel middel om ongewenste geurtjes tegen te gaan.
  2. Absorberende Laag: De tweede laag is super absorberend en zorgt ervoor dat vocht snel wordt opgenomen, waardoor je een fris en schoon gevoel behoudt tijdens het dragen.
  3. Waterresistent: De derde laag biedt waterbestendigheid om doorlekken te voorkomen, terwijl het toch luchtdoorlatend blijft voor een comfortabel gevoel.
  4. Ademend: De buitenste laag van Lenzing Modal of bamboe is hypoallergeen en voelt zijdezacht aan op de huid, waardoor maximaal comfort wordt geboden.

Na een aantal jaren dit ondergoed gebruikt te hebben wil ik niet meer anders! Het is ook handig nu ik in de overgang kom en mijn menstruatie af en toe wat onregelmatig is. Ik weet dat ik met dit multifunctionele ondergoed altijd beschermd ben tegen doorlekken.

Wat gebruik jij voor je menstruatie en urineverlies? Vind je die producten prettig? Laat het me hieronder weten!

Lees ook eens deze blog over de rite van de baarmoeder.

Bekijk de unboxing van 2 nieuwe slips in mijn weekvlog:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!