Vegan lunchen bij El Maïda

Afgelopen week ging ik lunchen met een vriendin bij El Maïda in de Folkingestraat in Groningen. Ze hebben veel vegan keuzes.

Vegan lunchen bij El Maïda in Groningen.

Vorige week was ik bij De Jurkenwinkel in Groningen om te shoppen met een vriendin. Nadat ik goed geslaagd was met een paar kleurrijke jurkjes gingen we lekker lunchen bij El Maïda in de Folkingestraat in Groningen. Nu ik vegan eet is het soms even zoeken naar vegan opties. Bij El Maïda hebben ze niet alleen Noord-Afrikaanse en Mediterrane vleesgerechten, maar ook veel vegetarisch en vegan.

Oosters eten

Mijn vriendin koos voor een vegan baba ganoush sandwich en ik voor een falafel wrap. Ze hadden zelfs cappuccino met havermelk! Er zat ook een hele lekkere salade met olijven bij. We zeiden beiden dat alles zo heerlijk vers smaakte! Dat komt misschien omdat ze hun producten meteen van Le Souk, een Mediterrane supermarkt, krijgen, die ernaast zit. Er hoort ook nog een ander restaurant bij dit trio, namelijk Mechoui, waar je ook Noord-Afrikaans eet en veel vegan opties vindt. Ik ben er ooit in mijn studententijd wel eens geweest.

Ik eet zo graag oosters omdat het me doet denken aan de tijd waarin ik zelf bij een Israëlisch restaurant werkte in Groningen. Het bestaat nu niet meer, maar het was een mooie tijd. Ik ontmoette daar heel veel mensen van verschillende nationaliteiten, o.a. Iraans, Palestijns, Afghaans, Syrisch en Koerdisch. Het was heel leuk om meer te leren over verschillende culturen.

Baba ganoush sandwich en falafel wrap van El Maïda in Groningen.

In de horeca werken

Werken in de horeca vond ik ook heel leuk. Ik had als student daar nog de energie voor om tot laat in de avond te bedienen. Mensen komen in een restaurant om een gezellige tijd te hebben, dus ze zijn meestal vrolijk. Soms waren er wel klachten, maar die konden we meestal snel oplossen.

Ik weet nog dat we onze dienst meestal starten met een bordje humus en tahina met pitabrood. Aan het einde van de avond bleef er heel vaak baklava over die de gasten niet meer op konden. Als de eigenaresse niet keek aten we dat stiekem op! We hadden ook waterpijpen met appeltabak wat ik ook wel eens geprobeerd heb. Ik vond het een hele nieuwe ervaring, maar niet per se lekker.

In de komende tijd ben ik op zoek naar meer adressen in het noorden van het land waar ze ruime vegan opties hebben. Heb jij nog een tip voor mij? Deel ze hieronder!

Bekijk ook mijn weekvlog waarin ik o.a. naar El Maïda ging:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!