Werken met orakelkaarten

Ik werk graag met orakelkaarten en vertel in deze blog waarom. Spoiler alert! Ik doe het niet om de toekomst te voorspellen!

werken met de seizoenen en orakelkaarten

Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik in het verleden last gehad heb van terugkerende depressies. Als je depressief bent heb je vaak hele negatieve gedachten die je plagen. Ze komen vanzelf op en het lijkt net alsof je er niets tegen kunt doen. Het is dan niet prettig om in je eigen hoofd te wonen.

Terwijl ik dus last had van depressies ontdekte ik eerst positieve quotes op Facebook, zoals ‘Geloof niet alles wat je denkt’. De quotes hielpen me om te leren positiever te denken. Een tijdje later ontdekte ik ook via social media dat er orakelkaarten bestonden met prachtige plaatjes erop en een boekje erbij met fijne boodschappen. Ik wilde dat ook wel eens uitproberen!

Lief zijn voor jezelf

Een nieuwe hobby was geboren! Ik begon mensen te volgen die orakelkaarten maakten en die op youtube video’s maakten over de kaarten. Ik was helemaal gefascineerd! In het begin leek het erop dat veel mensen de kaarten gebruiken om de toekomst te voorspellen, bijvoorbeeld hoe je komende week eruit ziet. Ik vond het intrigerend, maar had niet echt een klik met deze manier van werken met orakelkaarten.

Na een tijdje ontdekte ik ook anderen die de kaarten vooral gebruikten voor een mooie boodschap in het moment. De betekenis van de orakelkaarten werd gezocht in hoe je beter voor jezelf en anderen kunt zorgen. De kaarten helpen je zo meer zelfvertrouwen en compassie met jezelf te hebben, want soms zijn de negatieve gedachten zo luid dat het moeilijk is om lief voor jezelf te zijn.

Positieve boodschap van het Litha Oracle

Werken met seizoenen

Nu gebruik ik al jaren orakelkaarten. Ik gebruik ook wel tarotkaarten voor hetzelfde doel: leren compassie met mezelf te hebben. Mijn laatste orakeldeck is het Seasons of the Witch Litha Oracle, kaarten die je kunt gebruiken speciaal voor de zomer. Ik vind het fijn om te leven met de seizoenen en inspiratie te halen uit de natuur. Daarom heb ik veel kaarten met die thema’s.

Ik maak tegenwoordig ook video’s op mijn Engelse youtubekanaal over tarot en orakelkaarten. Ik vind het heel leuk om anderen te inspireren en kijk zelf ook graag naar andere tarottubers. Kaarten verzamelen is een hele hobby op zich. In de onderstaande video vertel ik meer over hoe ik met de seizoenen en orakelkaarten werk. In mijn Etsyshop verkoop ik ook orakelkaarten die je zelf kunt uitprinten.

Hou jij ook van orakelkaarten en hoe gebruik jij ze? Laat het me hieronder weten!

Bekijk ook de vlog:

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!