Mijn toekomstige fantasiezelf

Bij belangrijke beslissingen denk ik altijd even aan wat mijn toekomstige fantasiezelf zou doen. Doe jij dat ook wel eens?

Afbeelding AI-gegenereerd van MV-Fotos via Pixabay

Daar komt ze aan in haar kleurige bloemenjurk en felblauwe panty. Haar haar is spierwit en krullend, waardoor haar ogen extra blauw lijken. Ze zit op haar turquoise fiets met bloemen om haar stuur. Ze stapt af en geeft mij een warme knuffel. Samen gaan we naar het café op de hoek en nemen een lekkere kop chocolademelk met slagroom. We hebben een diep gesprek over de dingen des levens. Ze knikt af en toe en spreekt bemoedigend en zonder bemoeizucht. Ze heeft al zoveel meegemaakt dat ze nergens meer van op kijkt. Ze geeft me het gevoel dat ik niets fout kan doen.

Zo stel ik me mijn eigen toekomstige fantasiezelf voor: een inspirerende, oudere, wijze vrouw. Bij grote levenskeuzes denk ik altijd even aan haar en wat zij zou doen of zeggen. Ik wil die vrouw worden, ik wil die vrouw zijn! Ik wil mijn wijsheid doorgeven via mijn woorden, maar ook via mijn ogen en gehele verschijning. Dat anderen zich dan gesteund en gezien voelen. Dat ze mogen zijn wie ze zijn en dat er niets mis is met hun keuzes, want je leert overal van.

Ik weet niet wanneer ik voor het eerst op dit idee kwam, maar af en toe zie ik vrouwen fietsen of lopen in de stad en dan voel ik een vlaag van inspiratie. Kleurrijke, grijze vrouwen die dragen wat ze willen en mij zonder dat ik met ze praat inspireren. Mijn hart maakt dan een sprongetje en ik denk: zo wil ik ook zijn. Dat mensen ook dat kleine vlammetje in zichzelf voelen.

Het gaat er meer om wie je ze is dan wat ze doet. Ze is zo inspirerend geworden door alle tegenslagen en uitdagingen die ze is tegengekomen in het leven. Zulke wijsheid krijg je niet als alles altijd mee zit. Juist omdat ze weet hoe donker het leven kan zijn, weet ze ook hoe ze het licht in zichzelf kan koesteren. Ik snap dan ook niet dat mensen oudere vrouwen lelijk zouden kunnen vinden, want elke grijze haar en rimpel vertellen het verhaal van haar schoonheid. Alles waar ze dwars doorheen gegroeid is en waardoor ze meer is geworden van wie ze al was.

Zulke schoonheid die ook wijsheid is wil ik uitstralen, elke dag meer. Ik wil ook doorgroeien naar mijn toekomstige fantasiezelf: een kleurrijke en grijze dame die bemoediging en inspiratie uitdeelt aan iedereen. En jij? Hoe zie jij jouw toekomstige fantasiezelf?

2 Comments

  1. Yvette Ruiter

    Beantwoorden

    Een van mijn vriendinnen heet Wil. Ze heeft lang grijs haar en heldere ogen. Ze woond op een woonboot en ze is een lieverd en ook nog spiritueel en kreatief. En pas hadden we het over kleding en ze zij. Ik zou dat ik meer als jij was. En ik zij ‘ben je gek’ ik hoop dat ik zoals jou wordt. Het is mooi om je voor te stellen hoe je in de toekomst wordt maar idd het verschil maakt je elke dag elk moment. Niet door te kijken naar anderen. Dat denk ik.

    • Beantwoorden

      Je vergelijken met een ander kan gevaarlijk zijn. Het is ook goed om te bedenken wie je zelf al bent en wat jij zelf doet. Bedankt voor je reactie!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error

Vind je deze blog interessant? Deel het!